Monday, August 17, 2009

Scrap4energy

Ik kreeg vandaag een mailtje van Anja Pellink, zij organiseert zaterdag 5 september in Enschede een scrapbookdag voor het goede doel. Mensen kunnen de hele dag verschillende workshops volgen, mee doen aan een loterij etc.
Het goede doel is een stichting die zich inzet voor kinderen met een energie stofwisselingziekte.Ze vroeg of ik mischien op mijn blog iets zou willen melden over deze dag en deze ziekte. Op deze manier wil ze proberen om zoveel mogelijk scrappers op de hoogte te stellen van deze dag!
Natuurlijk wil ik hier aandacht aan besteden op mijn blog!

Scrap4energy, scrappen voor een goed doel!
Voor een kind is het heerlijk om naar buiten te gaan, om te spelen en sporten met vriendjes. Het klinkt heel logisch, maar toch heeft niet ieder kind altijd die keus. Kinderen met een energie stofwisselingsziekte bijvoorbeeld.Wanneer je accu niet meer oplaadt…In Nederland worden per week 1 tot 2 kinderen geboren met een stoornis in de energie-stofwisseling. Heel simpel gezegd hebben ze een defecte batterij. Hij is maximaal half vol, loopt snel weer leeg en beschadigt het lichaam met zijn afvalstoffen. Bij de minst ernstige vorm hebben deze kinderen na 50 meter lopen het gevoel een marathon te hebben afgelegd. Daarnaast hebben deze kinderen vaak verschillende (ernstige) lichamelijke klachten. Jammer genoeg is deze ziekte nog heel erg onbekend en is er nog geen medicijn beschikbaar. Speciaal daarvoor is de stichting Energy4all opgericht. Zij hebben als doel om deze ziekte meer bekendheid te geven en geld op te halen voor het ontwikkelen van een medicijn.
Scrap4energy.
Omdat wij graag deze stichting willen steunen organiseren wij op zaterdag 5 september in Enschede scrap4energy. Oftewel een hele dag scrappen voor het goede doel. Want wat is er nou fijner dan lekker scrappen en daarmee een goed doel steunen?! Tijdens deze dag heb je de keuze uit 4 workshops die verspreid zijn over de dag. Mocht je geen zin hebben in een workshop dan is er natuurlijk ook de mogelijkheid om zelf te gaan scrappen. Verder organiseren wij ook een loterij waarbij je leuke prijzen kunt winnen. De opbrengst van deze dag komt geheel ten goede aan de stichting energy4all. Kortom een dag vol gezelligheid voor het goede doel!Wil je meer weten over deze dag? Kijk dan op onze website of op onze weblog of mail naar atelierhetzonnekuukske@hotmail.com Namens deze kinderen en hun ouders heel erg bedankt!
ik hoop dat dit helpt en dat ik zo een steentje heb kunnen bijdragen!


5 comments:

 1. Hallo,
  Zou het kunnen dat ik niet op de weblog geraak?
  Wou even een kijkje nemen, ik heb zelf al 1.5 jaar spasmofilie waarvan de beschrijving van platte batterij erg bekend is voor mij.
  Ook over deze ziekte is erg weinig gekend, kosten lopen hoog op en je krijgt niets terugbetaald omdat deze ziekte niet erkend is.
  Ik vind dit een geweldig idee om deze kinderen te steunen daarom dat ik een kijkje wou nemen.
  IKzelf zal niet kunnen deelnemen omdat dat te beslastend is voor me maar steunbetuiging is natuurlijk het minste dat ik kan.
  Groetjes Katty

  ReplyDelete
 2. Ha Tiets,

  Wat een mooi iniatief zeg,echt heel leuk!
  Jammer genoeg woon ik veels te ver weg,anders had ik zeker m'n steentje bij gedragen hoor!
  Ik wens je heel veel succes met dit iniatief en ik hoop dat er andere mensen wel aan mee kunnen doen.

  Groetjes Eef

  ReplyDelete
 3. heel mooi dit tiets
  fijn dat je er aandacht aan besteed, mijn zoon heeft ook een energie stofwisselings stoornis waardoor we binnenkort weer geregeld in nijmegen zitten, in het ziekenhuis
  kan helaas er niet bij zijn, bij de scrapdag, maar ik vind het geweldig!!
  gr hannie

  ReplyDelete
 4. Een erg mooi initiatief!
  Ik hoop dat er erg veel geld ingezameld gaat worden!

  Liefs,
  Nicoline

  ReplyDelete
 5. Parabéns pelo blog e trabalhos!!!
  são muito belos!!! Sucesso!!!!

  ReplyDelete

Wat leuk dat je langs bent geweest en een reactie plaatst hoor, dank je wel en tot gauw weer!

Thanks for stopping by and leaving a message on my blog! Tiets xx