Friday, May 22, 2015

Sprei haken!

Deze keer heb ik geen kaartje voor jullie op het hobbyvision blog maar ik laat jullie zien hoever ik ben met het haken van de CAL 2014- een sprei. (Dit komt van een facebookgroep ( https://www.facebook.com/groups/516439688378675/)  waar je per week een beschrijving krijgt van de volgende toer en zo haak je het hele jaar door!) Dit is het patroon van vorig jaar en haak ik in mijn eigen thempo. Soms elke dag even een toer maar soms gaat er ook wel eens een week voorbij dat ik niks doe...maar ach niks moet toch en ik heb alle tijd...
Het garen heb ik bij Jenine online gekocht en het was zo fijn op deze manier toch te kunnen kopen want ik gaf een beetje aan welke kleuren combi ik wilde en Jenine is gaan kijken naar het perfecte wol en de juiste kleuren..
En kijk hier.. is het niet een prachtige kleuren pracht!


Ik heb gekozen voor 5 kleuren- 4 blauwtinten en een wit. De nummers zijn
74- Midden blauw
54- Wit
57-Donker blauw
73- Grijs
63-Licht blauw.

 Het Katia New Cancun wol haakt echt heerlijk en pluist niet.Ik heb ook nieuwe haaknaalden gekocht  De clover Amour  haaknaalden.
De clover amour haaknaalden hebben een zacht, afgerond handvat welke een afgeplat deel heeft waar je duim precies op kan rusten wanneer je aan het haken bent. Het handvat is gemaakt voor beide haakstijlen; zowel voor wanneer je de haak vasthoudt bij de top, of wanneer de haaknaald wordt vastgehouden als een pen. De haak is glad en afgerond zodat het afglijden van lusjes gemakkelijker, en sneller gaat.Haaksters met gewrichtspijn zullen deze haaknaalden ook fijn vinden. Het zachte, dikkere en daardoor gemakkelijker vast te houden handvast zorgt ervoor dat er minder druk gezet hoeft te worden met de duim en wijsvinger.De clover amour haaknaalden zijn langer dan de regulier clover haaknaalden. De handvaten hebben elk een vrolijke kleur, zodat je de verschillende maten makkelijk uit elkaar kunt houden.

 Ik had ze nog liggen van de tijd dat ik ahun nog een piepklein meisje was deze   
zijn echt fijn!.

Oooh en dan nog wat leuks... bij toeval kwam ik de facebookgroep tegen - scheepjes Spring to Summer CAL 2015...Flight of Fancy met deze sneak peak foto...De Scheepjes CAL start op 10 juni en duurt 11 weken. Elke woensdag wordt een deel van het patroon gepubliceerd op scheepjes.nl en in de facebookgroepen (https://www.facebook.com/groups/scheepjescal/) Na 11 weken heb je een prachtige omslagdoek naar het ontwerp van Annelies Baes.

Deze omslagdoek maak je van het nieuwe garen Scheepjes Linen Soft. Linen Soft is gemaakt van hoofdzakelijk linnen en katoen en de gesloten draad maakt het garen bij uitstek geschikt om te haken. Het heeft een uitermate zomerse, zachte uitstraling die versterkt wordt door de mooie kleurenpaletten waarin het te verkrijgen is. De kleursamenstellingen zijn Peacock (pauw), Heron (reiger) en Hummingbird (kolibrie) en dit zijn ook de namen van de verschillende CALpakketten.

Het pakket bevat:
* 15 bollen Scheepjes Linen Soft
* Nieuw luxe Scheepjes label
Verpakt in een mooie, nieuwe Scheepjes haaktas. De Scheepjes eco haaktas is stevig en bij uitstek geschikt voor het opbergen van je haakwerk. Maar hij leent zich ook zeker als shopper, die je zelf kan customizen volgens het "sas-tas-principe"


Ik heb ff na gedacht en ja hoor ook een pakket besteld... Kon niet kiezen tussen de bovenste(Heron) en de onderste( peacock) en heb uiteindelijk voor de laatste gekozen... Nu wachten tot het 10 juni word en dan starten... Ik zal zeker de vorderingen hier ook laten zien!!
Wil je ook meedoen, meld je dan aan op de facebookgroep want daar wordt het patroon bekend gemaakt en natuurlijk heeft Jenine alle 3 pakketten op voorraad!

Natuurlijk mogen jullie ook jullie haakwerkjes laten zien in de Hobbyvision facebookgroep ( https://www.facebook.com/groups/HobbyVision/ ) hoor en weet je niet welk wol of haaknaald je moet gebruiken, email gerust naar de winkel, je wordt altijd geholpen!


No comments:

Post a Comment

Wat leuk dat je langs bent geweest en een reactie plaatst hoor, dank je wel en tot gauw weer!

Thanks for stopping by and leaving a message on my blog! Tiets xx